marți, 21 mai 2013

Defectul pe care-l poate avea muzica

În afară de faptul că e foarte frumoasă și,precum cărțile, te transferă în altă lume,  îți trimite diferite mesaje. Majoritatea melodiilor foarte apreciate au mesaje de dragoste și în toate e vorba despre o despărțire dureroasă. De ce? Habar n-am! Dar mesajele pe care le primim sub forma plăcerii de a asculta sunetul le prețuim, încă un lucru pe care nu mi-l pot justifica. Cert e că fiecare melodia are ceva frumos pe care nu-l poți înțelege mereu de la prima audiție. Dar oare numai sunetul ne face să apreciem o melodie? După mine, nu. De multe ori, și videoclipul contribuie la trimiterea mesajului. Eu, pentru a evita astfel de probleme, deschid numai lyrics-urile la melodiile de care nu sunt sigură că nu mă pot afecta. Vă ofer din toată inima acest sfat pentru a nu abandona repede o melodie care vă e, poate, dragă!:)
A, și încă ceva:
LA MULȚI ANI CELOR CU NUMELE DE ELENA!
LA MULȚI ANI CELOR CU NUMELE DE CONSTANTIN!

4 comentarii:

  1. Draga mea, muzica nu poate avea nici un defect. Defect poate fi uneori sufletul si atunci e normal ca muzica sa aiba defectul sau efectul de a rascoli si a aduce la suprafata niste trairi dureroase, crezut vindecate, crezute poate uitate. Tu nu stii ce sunt alea si iti doresc nici sa nu stii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mama mi-a zis de muzica asta. Mie mi-e frică și când mă gândesc, dar atunci când o ascult!:) Chiar cred că acționează în mare parte asupra sufletului.

      Ștergere
  2. Pentru că acest blog se numeşte "Momente şi păreri",hai să-mi dau şi eu cu părerea despre muzică...Părerea mea e că acele cântece mai triste sunt recomandate adulţilor în special şi mai puţin copiilor.Oamenii maturi trec prin tot felul de încercări iar muzica tristă îi răscoleşte uneori dar le şi alină sufletul deseori.Când sunt fericiţi aceste melodii îi face în cele mai multe cazuri să aprecieze mult mai mult ceea ce au în prezent.Despre muzică nocivă nu ştiu dacă se poate vorbi dacă exceptăm rock-ul acela death-metal-horror care e oribil...eu cred că aici e vorba despre defectele versurilor sau a prezentării melodiei respective (videoclipurile) - vezi de ex. manelele care conţin "versuri" şi mesaje extrem de dăunătoare şi cu o valoare mult sub zero.
    Tu, Maria, ascultă recomandările mamei tale şi ascultă muzică potrivită vârstei tale (cea clasică de exemplu).Eu îţi recomand un film care îţi va plăcea in mod sigur - Sunetul muzicii (The Sound of Music) din 1965,în cazul în care nu l-ai văzut deja.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, Athos!
      Am văzut filmul și mi-a plăcut enorm de mult! E printre preferatele mele!:)

      Ștergere

Mă bucur că-mi scrieți și vă voi face o vizită cât mai curând!