vineri, 13 septembrie 2013

Jurnalul unei femei simple


Pentru astăzi (data/hora)... 13 septembrie 2013 03:59 PM
Afară ... este soare, dar pe "mine" vine umbra blocului nostru (suntem cu fața la răsărit). Nu mă supăr! În ultimul timp am controlat foarte des prognoza meteo. Vreau să fie cald până la venirea școlii. Și până la nunta unchiului meu! Nu știu dacă v-am mai spus despre asta, dar abia aștept să fiu domnișoară de onoare!:)
Mă gândesc ... că vine școala, că ieri nu am ieșit așa mult afară ca de obicei, că mai am de lucrat la jurnal, dar probabil că mai avem voie să continuăm și în prima săptămână. Și mai am de învățat, atât.Și că Elenița poată să mă mai strige Mimi!:))))))
Din locurile de unde învățam ... din filmul cu Război și Pace am simțit ce înseamnă să fi părăsit de oameni, fără speranță, și fără Dumnezeu. A fost un film care m-a mișcat profund... Este minunat! Chiar mi-a plăcut...
Sunt recunoscător pentru ... că știu cât de mult înseamnă să știi ce frumoasă e muzica și lectura! Azi am terminat Insula misterioasă și am descoperit în ea o carte minunată pe care nu regret că am citit-o. 
Din bucătărie ... masa așteaptă să fie iar atinsă de mânuțele prințișorului meu și de ale Eleniței... Acum dorm toți în afară de mine, tati și Iuli.... Le respectăm somnul după-amiezii!;))
Cu ce sunt îmbrăcată ... o fustă până la genunchi de pluș, cred, sau ceva asemănător, căci e un material mai aspru, de culoare albastru foarte-foarte deschis. Și  în partea de sus un maieu grosuț, alb, pe care l-am primit ieri.
Citesc ... păi tocmai am terminat Insula misterioasă!:)) Luni voi merge la bibliotecă pentru a lua Doi ani de vacanță și Harap-Alb, ceea ce mai am de citit pentru școală. Apoi.. La revedere cărților!
Ceea ce aștept (sper) ... este să fie foarte frumos la ambele cununii. Sunt domnișoară de onoare și abia aștept să-mi port rochițele! Și pantofii, desigur... 
Ce mai meșteresc ... ca de obicei... la nimic :( A, ba da! O învăț pe Elenița să zică bine Mimi și vreau să o fac să vorbească! 
Ascult ... I will always return - Spirit. O melodie fără pereche, precum Here I am, You can't take me și altele. Știți, desenul meu preferat!;)
În casă ... e curățel, mami doarme alături de ceilalți... Și eu nu aud decât fâțâitul Eleniței pe care tati a culcat-o la noi, fetele, în cameră, și melodia asta minunată...
Unul dintre lucrurile mele preferate ... este să ascult muzică. Cred că am mai spus-o, dar mie nu mi s-a schimbat părerea!:))
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... să învăț tot, să fac jurnalul de lectură la Insula misterioasă, să mă bucur de acest ultim week-end din vacanța mare... Și cam atât!
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:
Numai bună pentru o zi melancolică de toamnă!;)
Un weekend frumos să aveți!

6 comentarii:

  1. Foarte frumos jurnalul tău!
    Mulţumesc. :)
    Duminică plăcută, Maria dragă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce preocupari frumoase ai, Maria !
    Ador faptul ca iubesti lectura. Daca ai nevoie sa citesti textele in forma unor povestiri pe scurt, ca sa le intelegi mai bine, te invit pe blogul Povestiri de lecturi scolare.
    Imi place grozav fotografia !
    Succes in noul an scolar, Maria !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc, Zina!
      Păi eu trebuie să dau și citatele cele mai frumoase... Asta presupune să citesc tot și să aleg!;) Oricum, mulțumesc!

      Ștergere

Mă bucur că-mi scrieți și vă voi face o vizită cât mai curând!