sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Cine are dreptate?

   Doamna dirigintă a plâns odată din cauza elevilor din clasa noastră. X s-a gândit să facă (virgulă:) ) ceva pentru ea împreună cu (virgulă) clasa ca să o facă fericită pe dirigintă. Și l-a sunat pe Y să îi spună. Y a zis că a vorbit cu portarul să nu lase elevii de la ei din clasă să intre până nu sunt toți să vorbească. Nu s-a putut face această întâlnire pentru că unii începeau la 1, alții la 2 (of, pregătirile astea!:) ). În fine, nu asta e important. X le-a mai spus și altor copii (printre care și Z) să vină cu idei:  ce să facă pentru dirigintă. A doua zi, nimeni nu a venit cu nicio idee, decât X: să se facă albumul clasei și să fie dat dirigintei de ziua ei. X a sunat la Y și au stabilit împreună ca fiecare copil să aducă o foaie unde să scrie despre ei, despre o amintire, despre un profesor și foaia să i-o dea lui X să o scrie pe calculator (clasa mai încercase anul trecut sa facă un album, dar un coleg l-a pierdut). Împreună au hotărât cum să arate albumul, ce să pună etc. Nimeni nu a zis nimic, a rămas să fie secret și să se facă așa. După 3 săptămâni, Z spune: "Mi-a venit o idee! Luăm 13 foi - că suntem 26- și pe fiecare pagină să fie numele unui copil și colegii să scrie acolo 1 cuvânt despre el.". X, care ținea la ideea sa, a zis: "Da, dar să îmi dea mie scris pe foaia cu compunerea. De ex la Ana apare ce a scris Dan pe foaia lui despre ea.". Y:"Nu, mă. Luăm 13 foi etc.". La care X, văzând că ideea lui e dată la o parte, a zis: "Atunci facem 2 albume!". Y: "Nu, lasă, faceți cum știți.".

   A doua zi, diriginta îl ia pe X de o parte și îi spune: "Mi-a zis Y că a venit cu o idee pentru album și tu i-ai respins-o foarte dur. E nevoie să discutăm și cu Y, sau rezolvați singuri?". Lui X i-a venit să plângă și ca să nu izbucnească în lacrimi, a zis că se va face prin vot și nu e nevoie. Apoi X a anunțat că Y va face albumul (deși X îl avea aproape gata și el venise cu ideea etc.) și că diriginta știe de la Y de la album. Apoi X și Z îi spun lui Y să nu le ceară ajutorul și să nu ia ideile pe care înainte le-a respins. Iar Y a zis: "Ce! Vine omu și el cu o idee și îl faceți să se simtă prost!"

   X s-a simțit foarte prost când a aflat de la diriginta la care ține și pentru care făcuse toate că a REFUZAT DUR ideea lui Y. Y mințise... X e sigur de asta. Nu știe ce vrea de fapt Y la urma urmei. S-a simțit jignit când Y a vrut să îi dea ideea la o parte și să pună alta. Nu i-a venit să creadă când a aflat ca Y i-a spus dirigintei de album.

   A greșit X cu ceva? Sau e corect cum a procedat Y?

Asta e ceea ce m-a rănit zilele astea tare de tot. Și îmi e frică (virgulă) că X nu va avea puterea de a-și susține dreptatea. Luni X și Y vor discuta cu diriginta. 

2 comentarii:

Mă bucur că-mi scrieți și vă voi face o vizită cât mai curând!