marți, 2 septembrie 2014

Mare Grecia 2014

   A fost foarte frumos și anul acesta! Ne-am întors joi pe la 12 noaptea. Să facem mai întâi prezența...:))
    De miercuri până vineri, am stat împreună cu Cornelia, Ilie și fetița lor, Petrina. Apoi am stat în două stațiuni foarte apropiate cu familia unui preot, dar cu acesta nu prea am petrecut timpul, decât la întoarcere, și cea a părintelui Emil (copiii: Anastasia, Ioana, Damian, Teodora, Nicolae).
   Cu familia Corneliei am stat într-un fel de orășel plin cu multe căsuțe. Seara vedeai la fiecare decoruri originale. În afară de căsuțele frumos aliniate și făcute astfel încât numai culoarea să difere, mai erau și oameni veniți cu rulote și stăteau și prin corturi. Iar seara erai ca în povești!:) A fost minunat. Cornelia e profesoară de chimie iar Ilie a fost actor la teatrul de păpuși. Deci am avut parte de o companie tare frumoasă și amuzantă! Cornelia a făcut multe glume pe care le voi povesti pe parcurs, căci sunt cam multe...:)) Ce e important de precizat e că ne-a aranjat meditații la greacă. Îi mulțumesc Corneliei din tot sufletul! Petrina are 8 ani, iar Ionuț 10. Și cei doi s-au înțeles de minune!:)
  Părintele Emil a avut multe ispite grele: la intrarea în Serbia (el și cu cealaltă familie au venit mai târziu cu o zi-două) a dat în radar și avea 92km/h. I-am luat câteva sute de euro și apoi (de la ora 6AM) l-au plimbat pe la judecătorie până la 12!! Mai era puțin și îi puneau cătușele, așa a zis. Apoi, când a trebuit să ajungă, tati s-a gândit să îi ajute el să le găsească loc de cazare. Noi și familia părintelui Emil trebuia să ne mutăm fiecare familie (a noastră și a părintelui Emil) într-un apartament cu 2 camere mari cu paturi tot mari plus o canapea în bucătărie. Mami și tati au fost acolo la prânz. Seara tati a avut o problemă cu telefonul și  nu putea da telefon niciunde în Grecia. Deci a strâns bagajele și s-a dus cu Ilie ca să ia apartamentul. După o vreme se întorc. Amândoi erau schimbați la față. Ilie zice: "Au ispite mari. S-a ocupat tot.". Nu aveam altă soluție decât să apelăm din nou la Vasilis (cel la care am stat în ultimii trei ani). A rezolvat pentru noaptea aceea și după și-au găsit ei o cazare mai bună.
   La Gherachini (așa se nume locul în care am stat cu familia Corneliei) era și piscină, dar nu am intrat în ea deloc. Marea era caldă, dar seara foarte "violentă"!:) Doar locația era mai la sud de Stavros! Minunat loc! Vizavi de căsuța noastră stătea o familie de greci cu patru copii: un băiat de 18 ani, unul de 15, unul de 12 și o fetiță de 10. Cei mari nu au vorbit cu noi, dar Steve (cel de 12 ani) și Caterini (fetița) au vorbit cu noi. Față de grecii din Stavros, să mă scuze persoanele în cauză, cei doi vorbeau groaznic engleza. Dar nu ne-a afectat asta! Eu cu Iuli și Ionuț ne-am înțeles cu Steve, iar Ecaterina cu fetița!:) Le-am dat adresa blogului meu în engleză și mail-ul. Sper să fi înțeles ce-i acela un blog!:) Din când în când, ei ziceau: "One minut" și se duceau până în casă să ii întrebe pe cei mari ce înseamnă/ cum se traduce cutare lucru. Am învățat câteva cuvinte grecești (măslină, șlapi, papuci, pantofi, ceas) de la cei doi. Ne-am făcut și poze!:)
   La Studio's Alexandra (unde am stat de la plecarea Corneliei și a familiei ei) am stat mai întâi la al doilea etaj (în prima noapte, pentru că apoi au venit cei care își rezervaseră acolo) iar apoi ne-am mutat la parter. Când am stat sus, copiii s-au uitat la televizor. Și ce au găsit? Un film foarte vechi românesc!:) Tare plăcută surpriza!
   Fain studio, mi-a plăcut foarte mult! Era și un loc de joacă. Acolo copiii au găsit o broască țestoasă. La un moment dat, broscuța s-a blocat sub o piatră Ionuț a încercat să o scoată, dar n-a reușit. Grigoraș a venit la mine și mi-a spus, dar eu am zis că o să iasă ea. Grigoraș, atunci, s-a pus lângă piatră și a început să plângă.... Eu am fost surprinsă de inimioara lui bună! Plângea pentru broscuță... Atunci am scos-o pe broscuță, săpând un pic sub ea...:)
   Aici, la Studio's Alexandra, Ecaterina a întâlnit-o pe Beea...:) M-a rugat să le fac o poză și lor...:) Prima oară când am văzut-o pe Beea am crezut că are puține probleme: vorbea singură în engleză și privea în gol... Dar după m-am gândit că își repetă o lecție sau ceva de acest gen!:)
   În prima seară când ne-am culcat la parter am avut două camere. Într-una am dormit noi, cei patru copii mai mari, și în alta părinții cu cei mici. Am avut loc destul, chiar prea mult: fiecare (inclusiv Elenița) câte un pat. Dar după prima noapte, ne-am limitat la o cameră cu un pat supra-etajat, un pat dublu și un extra-bed. Am dormit binișor și acolo: Eu cu Iuli în patul de sus, mami cu Elenița  jos, Eca, Ionuț și Grigo în patul dublu și tati în extra-bed.
   În cealaltă cameră a venit un om care avea niște probleme fizice. Avea un mers de rățușcă, săracul, și din cauza acelei probleme era să se înece! Era un om de treabă, el ne-a ajutat cu wifi-ul, pentru că era o greșeală de scriere pe tăblițele de prin camere.
   Studio's Alexandra este într-o stațiune de lângă Stavros. Și cum apa la Studio's Alexandra era cam adâncă, am mers la mare la Stavros cu familia părintelui Emil. Of, ce dor îmi e de Stavros! Am fost marți seara la Vasilis la jucării, doar-doar ne mai întâlnim odată cu băieții să le face poze, căci anul trecut nu am apucat!:) Dar nici urmă! Tot marți seara mi-am luat breloc. O să pun poza mai jos, e taaare frumușel!!
   Luni seara - cu cine ne-am întâlnit?? Cu Angheliki!! O iubesc tare mult pe această femeie! I-am dat și ei adresa blogului în engleză... Nici ea nu cred că știe ce e acela un blog!:) Oricum, a mai învățat engleză, draga de ea! Nu vorbește foarte bine, dar ne-am înțeles noi! Și s-a bucurat tare mult când i-am spus că eu cu Eca o să învățăm greacă! Când a venit la noi, eram toți pe dig, tati pescuia cu băieții, iar noi fetele tocmai ne gândisem să ne plimbăm prin Stavros, când o vedem pe Angheliki cu două plase în mână...:) Ea ne pupă, ne ia în brațe și ne dă două cutii mari iar pe carton erau niște căpșuni învelite în ciocolată. Dar când a deschis.... Surprize, surprize!! Lugumades!!:) Asta ne-a învățat să facem în primul an când ne-am cunoscut!:) Am fost apoi cu ea la restaurant la Stavros și am luat platouri mix, Iuli și-a luat calamari și mami scoici. Apoi am primit toți câte o înghețată din partea casei. Ionuț, Damian, Eca, Teo și Ioana au mai vrut, iar Vasilis le-a zis sa facă treabă dacă mai vor. Și îi vedeai apoi pe cei mici cum strângeau la mese...:)) Am stat acolo până pe la 12... Abia aștept să învăț greaca!:)
   Marți seara am făcut grătar cu familia părintelui Emil. A fost superb! După ce am mâncat, eu cu Teo am stat cu Elenița, Nicolae și Grigo la locul de joacă și ne-am jucat cu nisip, punându-l în mașinuțe, găletușe, răsturnându-l și punându-l iar la loc...:)
   Tesalonik... Da, prima oara de acum 3 ani când intru în Tesalonik și mă simt bine!!:)) A fost superb, dar ar fi fost perfect dacă aș fi putut intra în biserică... Eii, oricum am pozat tot felul de clădiri. Superbe și magazinașele, dar sunt așa multe...:) Acolo până și graffitti mi se părea interesant!:) La Tesaloniki am mâncat giros (așa se pronunță, de scriere nu mă întrbați!:) ). Era un fel de shaorma, dar lipia nu era rulată de tot.... Arăta ca o farfuriuță un pic îndoită la margini... Super gustos! Când am fost la o toaletă acolo, o femeie ne-a întrebat - pe mine și pe mami- ceva în greacă. Noi i-am răspuns în engleză... Apoi ea ne-a zis: "Ce limbă vorbiți?"...:) Studiase limba româna în Craiova în '72... Dar nu părea deloc așa bătrână!:) Apropo de femeile din Grecia... Am văzut o grecoaică acolo care stătuse cu soțul ei 40 de ani în România, deci ne-am înțeles ușor cu ea!:) Dar nu asta e important, ci faptul că picioarele ei nu avea vergeturi! Eu am încă de acum, nu multe, dar am.... De când am aflat, am întrebat-o pe mami ce trebuie să fac, pentru că ea este bine informată despre sănătate, deși nu și-a terminat rezidențiatul (cu atâția bebeluși...:) ) și a zis că trebuie să fac mai mult mișcare și să mă hidratez mai mult. Acum în fiecare de zi fac abdomene, genoflexiuni, îmi rotesc încheieturile etc.

   AMINTIRI CU FIECARE...
  • Anastasia - când am fost la restaurant mi-a spus multe lucruri personale, mi s-a confensat sub impulsul momentului; mi-a declarat că și-ar dori să fim doar noi două surori și multe altele. Mi-a plăcut să o cunosc mai bine, dar după seara aceea eu am stat cu Teo și Anastasia s-a supărat pe mine pentru că nu am mai stat cu ea.... Mi se întâmplă destul de des să se supere ceilalți din motivul ăsta...:( 
  • Ioana - cu ea am vorbit despre vechiul și frumos H2O care acum a fost schimbat. I-am arătat și pozele cu sirene din telefon și i-au plăcut mult!:)
  • Damian - în prima seară când ne-am întâlnit cu ei, am avut o discuție cu Damian despre lucrurile care-i plac lui: l-am întrebat cum sunt jocurile care îi plac lui, apoi am vorbit despre desene. Ne potrivim la gusturi! Și m-am bucurat când a zis că și lui îi place mult filmul (desenul, de fapt)!
  • Teo - când am făcut grătar, a venit rândul Teodorei să mi se confenseze și eu ei!:) Am vorbit despre prietenii noștri și mi-a spus că noi suntem sinurii lor prieteni adevărați... M-am bucurat mult în seara aceea! 
  • doamna Carmen - îmi aduc aminte de prima seară când ne-am întâlnit cu familia lor (aceeași zi cu Damian;) ) eu ieșisem din apă și venisem la ea și la Iuli să o întreb ceva pe Iuli. Iar doamna Carmen ne-a zis că se uită la noi și vede că una seamănă cu mami și alta cu tati. Iar eu i-am spus că am observat că în general primul copil seamănă cu tata și al doilea cu mama... Și chiar așa a fost: eu semănam cu mami, iar Iuli cu tati!:)
  • Angheliki - normal că mi-au plăcut toate clipele cu ea, dar țin să subliniez momentul când i-am dat adresa blogului în engleză... Îl scrisesem încă de dinainte ca să i-l dau... Și la păstrat la ea. De acum va avea și o amintire care poate la prima vedre e o nimica toată, dar așa multe am vrut să spun prin acea adresă scrisă pe o hârtie care se găsește pe toate drumurile.... 
   Minunată excursie!!
   Grecia, abia aștept să te revăd! Angheliki, te iubesc!


Elenița și Iuli

Fetița aplecată este Petrina, cea cu Elenița de mână, eu, băiețlul cu slip portocaliu - Grigo, cel care se uită în dreapta e Ionuț

Iuli

Mami :*






Ecaterina și Katerini

Katerini

Katerini

Eca

Eca

Ionuț

Ionuț

Ionuț

Eu

Grigo și Elenița

Katerini și Ela

Steve și Grigo

Steve și Ionuț

Steve și Ionuț


Grigo

Elenița

doamna Carmen și mami

Ionuț și Grigo

Grigo


Nicolae și Ela


Eu cu Iuli

Eu

Eu

Eu:)

Eu. Aici parcă am ochi de pisicuță!:))





Cum se vedea din camera de jos...

Grigo

Mi-a plăcut cum era aranjat acest pat... În special fundița!:)

Broscuța...:)




Eca înainte de plajă

Frățiorii înainte de plajă

Mami cu Iuli


Mami, Elenița și cu mine

Brățărele de la Ioana și Teo

Trebuia să iasă ceva în genul : "Love bangles":)



Eu

Eu

Grigo

Adăugaţi o legendă


Ioana... Și acele chestii portocalii sunt faimoșii "cârnați": unul pentru familia noastră, unul pentru ceilalți. Nu ne vorbiserăm să fie la fel!:) Sunt foarte buni pentru pluta pe spate (la asta îi foloseam eu)

Teo

Teo



Damian


Grigoraș

Ionuț - gata să dea cu nisip în mine pentru poză... Dar arată de fapt a un luptător care are o sabie invizibilă!:)

Elenița



Teo


Ioana, Eca și Teo

De aici a ciuguli o vrăbiuță....:)

Iuli

Teo, Ela și Eca

Ela

Teo

Eca și Teo

Ioana, Eca și Teo

Ioana, Eca și Teo

Ioana

Eca și Teo

Ioana, Eca și Teo

Ioana

Eca și Teo

Ioana și Eca

Ioana și cu mine

Poza asta mi-a făcut-o Ioana!:)

Damian

Anastasia

Eu cu Ioana

Eu și Ioana

Teo

Teo

Unde am stat noi 3 ani la rând, unde am întâlnit-o pe Angheliki, unde am mers cu Sofia.... Aici!

Ela

Brelocul la care am visat tot timpul...:) I LOVE GREECE!

Focul de la grătar.... Cam așa arăta la început!;)

Ionuț

Ionuț încearcă să îl împuște pe Damian...:)

Teo, Nicolae și Elenița

Elenița



Teo


Eca și Beea

Beea și Eca...:)

Eu, în mașină, la Tesalonik



Noua noastră mașină parcată la catedrala din Tesalonik...

La catedrală

Catedrala

Catedrala


Tati și-a luat-o de la catedrală











Eu

Eu









Aici am stat cu familia Corneliei



Elenița

Iuli (la Gherachini)

Eca

Grigo

Iuli

Cam așa arătau căsuțele în Gherachini...

Aici stăteau Steve și familia lui... Mama lor ne-a dat într-o dimineață niște acadele și baloane...:)

Frățiorii mei

Eu... Iuli mi-a "întors" pozele :D

Casa lui Steve

Grigo

Ionuț

La Părintele Paisie: Iuli, mami și cu mine

La mormântul Părintelui

Castelul băieților


Eu în patul supra-etajat





Ionuț cu broscuța

Eu















Eca, eu și Teo

Eca, eu și Teo





Eu



Eu



Angheliki și Ionuț

Angheliki și Eca

Iuli, Angheliki și Ionuț

Eu și Angheliki

Iuli și cu mine când ne-am întors de la restaurant.

Iuli și cu mine

Tati și Elenița:)

Mami meu:*

Eu



Unde am stat noi 3 ani la rând, unde am întâlnit-o pe Angheliki, unde am mers cu Sofia.... Aici!

Ela

Iuli

Grigo

Elenița și Nicolae

Grigoraș

Elenița

Nectaria (fata celui de al treilea preot), Ela și Nicolae




Toți prin Tesalonik


Eu și familia mea



Familia părintelui Emil, cu excepție fetițelor cu pălărioare.... Au vrut și ele să apară în poză!:)


Grigoraș




   Scuzați-mă de întârziere, dar am avut muuult de scris și am avut și niște probleme cu decărcarea pozelor.... :)
   O parte din poze sunt din telefonul meu, cealaltă parte - din telefonul lui tati. De asta sunt unele poze cam la fel, dar la "distanță"!:)

2 comentarii:

Mă bucur că-mi scrieți și vă voi face o vizită cât mai curând!